Eerste Belgische online muziekfestival op 26 april met Absynthe Minded en Sioen

Onze artiesten blijven niet bij de pakken zitten, nu de zomerfestivals zijn afgelast. Komende zondag, 26 april, vindt het eerste Belgische Livestream Festival plaats met op de affiche onder meer Absynthe Minded, Sioen en Noémie Wolfs. Ook dj en sterrenchef Nick Bril doet mee. Tickets voor het festival kosten 10 euro en zijn vanaf vandaag te koop. 

Vorige week besloot de Nationale Veiligheidsraad alle zomerfestivals te annuleren in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Artists Unlimited, een collectief van artiesten en muziekfans, vindt echter dat de show moet doorgaan onder het motto: "the show must go ONline!" 

In samenwerking met Trix, Vooruit, Handelsbeurs en Ancienne Belgique organiseert het collectief op zondag 26 april het eerste Belgische Livestream Festival. 

We moeten mensen kunnen overtuigen om ook voor zo'n streams te betalen, zodat er ook in de toekomst nog muziek kan worden gemaakt.

"Het wegvallen van de festivalzomer is een monsterkaalslag voor heel de muziekindustrie", zegt Ellen Schoenaerts die het festival mee organiseert. "Zeker ook voor de artiesten, want die verdienen vooral door optredens. Wij zagen dat iedereen gratis begon te streamen, maar dat is natuurlijk geen oplossing, want dan verdien je niets. We moeten mensen kunnen overtuigen om ook voor zo'n streams te betalen, zodat er ook in de toekomst nog muziek kan worden gemaakt."

Het online festival zondag is niet eenmalig. Deze zomer zouden er meer concerten op het platform kunnen worden gestreamd. Ook later, als de concertzalen weer opengaan, heeft het platform nog nut. Dan zouden artiesten het kunnen gebruiken om repetities en opnames te streamen als ze aan nieuwe muziek werken.

"Een ticket voor het festival zondag kost 10 euro. Daarmee steun je de muzikanten die gaan spelen. Je kunt ook nog extra geld schenken, zodat we het platform verder kunnen uitbouwen", zegt Schoenaerts.

Op de affiche zondag staan Nick Bril, Absynthe Minded, Sioen, Noémie Wolfs, Tessa Dixson, An Pierlé + Koen Gisen, Gregory Frateur, Rare Akuma, Susobrino en een verrassingsact. Gastvrouw van dienst is Sofie Engelen.

Om geluids-, beeld- en streamingkwaliteit van de bovenste plank te kunnen garanderen, werkt Artist Unlimited samen met productiehuizen CK Productions en Videohouse.

Tickets kunnen vanaf vandaag gekocht worden via www.artistsunlimited.online. Er zijn een onbeperkt aantal tickets te koop. De livestream zal worden uitgezonden op 26 april, van 15.30 tot 23 uur. Tickethouders krijgen één uur voor de start van het festival een link via dewelke ze de livestream kunnen volgen.

Meest gelezen