Eigenaar indoorskipiste betaalt zich blauw om piste te koelen: "Als ijs smelt, duurt het jaar om op te starten"

De indoorskipistes van Ice Mountain in Komen, naast Wervik, liggen er op dit moment verlaten bij. Dat is een financiële ramp voor de eigenaar, want hij betaalt ontzettend veel energiekosten om alles koel te houden.

"De skipistes laten ontdooien is om verschillende redenen niet mogelijk", zegt zaakvoerder Stephane Fiévez van Ice Mountain Adventure. "Als we de elektriciteit uitschakelen en stoppen met sneeuw maken dan gaat de 2.000 ton sneeuw die er nu ligt, beginnen smelten en krijgen we hier binnen de kortste keren een catastrofe met het water dat overal binnensijpelt. Bovendien wordt het dan zo goed als onmogelijk om op korte termijn weer op te starten. Als je van nul moet beginnen, duurt het ongeveer een jaar om weer tot een goede sneeuwlaag te komen."

Meest gelezen