Radio 2

Fanfare neemt rusthuisbewoners terug in de tijd om zorgen te vergeten

Fanfare De Rumolduszonen heeft een verrassingsbezoek gebracht aan de bewoners van rusthuis Den Bogaet in Grimbergen. Zij konden genieten van liedjes van vroeger, om even de zorgen van de dag te vergeten. Dat is nodig. Want in het rusthuis zijn verschillende bewoners bezweken aan het coronavirus. 

Emilie Janssens is één van de leden van fanfare De Rumolduszonen in Grimbergen. Zij vertelt hoe dat bijzondere optreden tot stand kwam. “We kregen een telefoontje van het rusthuis met de vraag om een nummertje te gaan spelen. Om zo de mensen wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd. Want het rusthuis is spijtig genoeg enorm getroffen. Dat was een heel fijn telefoontje. We waren zo blij dat we iets konden doen voor de bewoners.”

Groot applaus

De jongeren mochten uiteraard niet naar binnen. Ze werden daarom achteraan het rusthuis naar een binnenplein geleid. “Daar hebben we dan een paar liedjes gespeeld voor de bewoners die aan het raam stonden. Het was zo fijn om te zien hoe ze meezongen en wiegden. De mensen waren superblij en ze hebben ons achteraf een groot applaus gegeven. Ook voor ons was het een fijne ervaring. We zijn superblij dat we hen zo een hart onder de riem konden steken." 

Klassiekers uit hun jonge tijd

Het optreden van de fanfare De Rumolduszonen werd zo gesmaakt door de bewoners dat er een vervolg komt. “Volgend weekend trekken we opnieuw naar het rusthuis. En dan zullen we weer een aantal klassiekers spelen uit de mensen hun jonge tijd, maar ook een walsje. En uiteraard zullen we weer afsluiten met ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffey. Dat lijkt ons wel mooi en toepasselijk.”  

Woonzorgcentrum Den Bogaet in Grimbergen is zwaar getroffen door het coronavirus. 15 van de 139 zijn er bezweken. Intussen is de situatie wel stabiel, laat burgemeester Chris Selleslagh weten. 

Meest gelezen