Videospeler inladen...

Nathalie Muylle (CD&V) heeft gids klaar met maatregelen waarmee bedrijven kunnen heropstarten

Minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V) heeft afgelopen weekend met de sociale partners gewerkt aan een praktische gids met algemene maatregelen die de bedrijven kunnen nemen om na weken van lockdown weer veilig te kunnen opstarten. Naar alle verwachting zal de Nationale Veiligheidsraad volgende vrijdag een beslissing nemen over welke sectoren weer kunnen opstarten.

"We zijn dit weekend aan het werk gegaan samen met de sociale partners - werknemers en werkgevers - en we zijn tot een gids gekomen, een gids van algemene maatregelen waarmee men weer kan opstarten", aldus Muylle in "Het Journaal". 

Het feit dat er een overeenkomst is tussen alle partijen over algemene maatregelen die vertrouwen moeten geven, lijkt mij toch belangrijk

Minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V)

Wat staat er zoal in die praktische gids? Het gaat heus over veel meer dan regeltjes om een veilige afstand te garanderen. Muylle somt enkele voorbeelden op: "Hoe organiseer ik mijn refter? Hoe moeten mijn kleedkamers eruit zien? Wat voor mensen die met de fiets naar het werk komen? Waar moet er zeep zijn? Waar moeten er papieren handdoekjes zijn?"

Dergelijke algemene regels zijn nog maar een begin. "Nu is het de bedoeling dat die maatregelen naar de sectoren gaan en dat zij er nog specifieke zaken kunnen aan toevoegen, bijvoorbeeld in de bouwsector of de automobielsector."

"Het feit dat er een overeenkomst is tussen alle partijen over algemene maatregelen die vertrouwen moeten geven, lijkt mij toch een belangrijk element", zegt Muylle nog. 

Bekijk hieronder het gesprek met Nathalie Muylle in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen