Luierdumper slaat opnieuw toe in Zwalm: "We gaan camera's inzetten om de sluikstorter op te sporen"

De afgelopen maanden liet een sluikstorter al 4 keer gebruikte luiers achter in de Zwalmbeekvallei, telkens op ongeveer dezelfde plaats. Recent gebeurde het opnieuw. Het gemeentebestuur wil de dader nu opsporen en belooft onder meer mobiele camera's in te zetten. 

Het is mooi weer en dat lokt, zeker in deze coronatijden, veel wandelaars en fietsers naar buiten. Ook de Zwalmstreek wordt druk bezocht door eigen inwoners en fietsers die er een langere rit voor over hebben. 

Zij merkten het bijzondere sluikstort op bij het uitrusten aan de beek. Op foto's is te zien hoe gebruikte luiers in het water drijven. Het is een vreemd tafereel om ze hier en daar te zien opduiken en het is niet de 1e keer dat dit in Zwalm gebeurt. 

(lees verder onder de foto)

Geen spoor van de luierdumper

"De laatste melding liep zo'n 6 maanden geleden binnen", vertelt burgemeester Eric De Vriendt (CD&V Plus) bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Eerder was het ook al een paar keer gebeurd. We dachten eerlijk gezegd dat we er nu vanaf waren omdat het zo lang geleden was. Niet dus, want we vernemen nu dat er sinds gisteren opnieuw luiers ronddrijven."

De milieudienst van de gemeente en de lokale politie voerden telkens na de vorige meldingen een onderzoek, voorlopig zonder resultaat. "We hebben de dader nog niet kunnen vatten." Zwalm schakelt nu een versnelling hoger.  

Camera's om dader op te sporen

De gemeente wil het sluikstorten overal terugdringen en koopt daar 2 mobiele camera's voor aan. "Ze zullen op het hele grondgebied ingezet worden maar zeker ook aan de Zwalmbeek om deze sluikstorter te proberen vinden", verklaart De Vriendt. "We kunnen dit gedrag echt niet meer tolereren. Dit is onaanvaardbaar." 

Meest gelezen