BELGA

Opleiding epidemiologie plots heel populair bij Universiteit Antwerpen: "Een soort Marc Van Ranst-effect"

Bij de Universiteit Antwerpen merken ze de laatste tijd dat er veel interesse is in de opleiding epidemiologie. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Dat zien ze aan het aantal bezoekers op de website dat meer dan verdubbeld is. "We kunnen spreken van een soort van Marc Van Ranst-effect", vertelt Peter De Meyer van de UA bij Radio 2 Antwerpen.

Epidemiologen bestuderen de uitbraak van virussen, niet alleen corona, maar ook bijvoorbeeld de jaarlijkse griep. De masteropleiding epidemiologie kan je enkel volgen aan de Universiteit Antwerpen. Nochtans ligt het aantal studenten dat de opleiding op dit moment volgt niet erg hoog. "Slechts 9 Vlaamse studenten volgen de Nederlandstalige opleiding. De Engelstalige opleiding is met 50 studenten iets populairder", aldus Peter De Meyer van de UA.

Bij de universiteit vermoeden ze dat dat aantal volgend academiejaar iets hoger zal liggen. "We zien een spectaculaire stijging van het aantal bezoekers op onze website, specifiek voor de opleiding epidemiologie. De cijfers zijn meer dan verdubbeld tegenover dezelfde periode vorig jaar", gaat De Meyer verder. "Het lijkt wel of iedereen de nieuwe Marc Van Ranst wil worden." 

Meest gelezen