Foto: Bruzz

Brusselse fietsbrigade controleert racende fietsers in Terkamerenbos

De politie van Brussel heeft al honderden fietsers moeten waarschuwen om trager te rijden in het Terkamerenbos. Met het mooie weer trekken heel wat mensen naar daar. Maar wie te snel rijdt, vormt een gevaar voor wandelaars en spelende kinderen. "Dat proberen we hen ook uit te leggen, zonder meteen een boete te geven", zegt David Stevens, hoofd van de Brusselse fietsbrigade van de politie. 

Het mooie weer trekt heel wat wandelaars en fietsers naar het Terkamerenbos. Zeker nu de plek verkeersvrij is geworden. Dat nodigt sommige fieters  uit om de wegen rond het bos als racecircuit te gebruiken. En dat is niet de bedoeling, zegt David Stevens van de Brusselse fietsbrigade: "We willen dat iedereen het Terkamerenbos kan verkennen. Daarom spreken we de snelle fietsers aan. Als ze beginnen koersen tussen de wandelaars en spelende kinderen, wordt het te gevaarlijk.  " 

Iedereen moet het Terkamerenbos kunnen verkennen. Daarom spreken we de racende fietsers aan

In de eerste plaats wil de fietsbrigade sensibiliseren, en geen boetes geven. "Het is natuurlijk een mooie plek om eens hard te gaan. Het Terkamerenbos is een mooi decor en er zitten een paar stevige hellingen in. Maar we willen ongevallen vermijden. Gelukkig begrijpen mensen dat meteen."  

Afgelopen weekend was het erg druk in het Terkamerenbos, maar ook in de week houdt de fietsbrigade daar een oogje in het zeil. Stevens: "Eens de zon tevoorschijn komt, en het is warmer weer, komen heel wat mensen naar deze prachtige groene long. Dan is het over de koppen lopen of fietsen. Wij zijn hier dus permanent aanwezig. Nu wat meer op de snelle fietsers gericht, maar uiteraard ook om de toepassing van de covid-maatregelen op te volgen." 

Meest gelezen