Foto: Radio 2

Graffitiplaag in Glabbeek: "Puur vandalisme, aangebracht door jongeren die zich vervelen" 

De voorbije dagen werd er op meerdere plaatsen in Glabbeek graffiti aangebracht op muren en bushokjes. Burgemeester Peter Reekmans (LDD) spreekt over vandalisme en is op zoek naar inwoners die iets hebben gezien. "Enkele jongeren in onze gemeente zijn zich duidelijk aan het vervelen, naast het samenscholen, bespuiten ze nu ook nog eens onze bushokjes en brievenbussen met graffiti", zegt de burgemeester. 

"Zeker op tien verschillende plaatsen in onze gemeente hebben we de voorbije dagen graffiti aangetroffen", vertelt een geïrriteerde burgemeester Peter Reekmans. "We hebben al enkele dagen een probleem met jongeren die het samenscholingsverbod negeren, maar daar komt nu ook nog eens bij dat we in onze gemeente op bushokjes en vuilnisbakken grafittisporen aantreffen."

Helaas is het geen kunst, maar gaat het om gewoon verf spuiten op bushokjes en muren

Peter Reekmans, burgemeester Glabbeek (LDD)

Burgemeester Reekmans wil dat het vandalisme stopt en roept op tot ooggetuigen. "Onze gemeentediensten hebben vandaag wel iets anders te doen dan publiek domein te kuisen waar onnozele grafitti op staat. Het is ook geen kunst, het is puur vandalisme, het is geen tekening of een tekst, het gaat gewoon om verf spuiten op bushokjes en vuilnisbakken. Ik wil dat dit stopt."

Meest gelezen