Provincie Antwerpen moedigt lokaal shoppen aan met nieuwe website

De provincie Antwerpen heeft een website gelanceerd waar je alle informatie terugvindt over winkels in je buurt. Je leest er onder andere welke winkels open zijn en wie een afhaalservice heeft. De provincie wil consumenten zo aanmoedingen om bij lokale winkeliers te kopen.

"Heel wat gemeenten hebben al een website waar de lokale handelaars op te zien zijn, maar nergens vind je al die informatie gebundeld. Via de website www.ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be willen we het globale aanbod meer bekendheid geven", zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé.

De nieuwe website is niet enkel interessant voor consumenten, maar ook voor handelaars en lokale besturen. "Zij vinden er een overzicht van de steunmaatregelen die de Vlaamse en federale overheid nemen voor winkeliers die verplicht moeten sluiten tijdens de coronacrisis", aldus Caluwé. De website wordt dagelijks bijgewerkt.

Meest gelezen