Videospeler inladen...

Raamtekeningen brengen positiviteit in Gentse straten: “Ik hoop dat mensen hier blij van worden”

Op heel wat Gentse ramen staan er sinds kort tekeningen om het coronavirus dragelijker te maken. Het initiatief komt van Hanne Deceuninck die zo een lach op het gezicht hoopt te toveren van wandelaars en fietsers. Onder andere Eva Mouton en Sabien Clement werken mee aan het project. 

“Ik ben met het project gestart omdat ik het gevoel had dat er in Gent nood was aan positiviteit”, vertelt Hanne Deceuninck bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Sinds de maatregelen verlengd zijn, ontbrak er iets in de stad. Ik hoop dat mensen blij worden van de vele mooie kunstwerken.”

Veel reactie

“De reacties zijn echt supergoed”, gaat Deceuninck verder. Op een paar dagen tijd wist ze al zo’n 20 artiesten warm te maken voor het project. Onder andere Eva Mouton, Sassafras De Bruyn en Sabien Clement doen mee. “Maar niet alleen professionele tekenaars mogen meedoen. Iedereen met tekengoesting mag wat mij betreft tekenen op ramen van zichzelf, zaken of kinderdagverblijven om de straten op te leuken. Het project heeft intussen ook al een aantal plaatsen buiten Gent bereikt. Dat is heel leuk. Wat mij betreft mag heel Vlaanderen volhangen!”

(Lees verder onder de foto van een raamschildering van Sabien Clement.)

Wandelroute

Om de raamtekeningen gemakkelijk te vinden, staat er online een kaart waarop je kan zien waar er al kunstwerken te bezichtigen zijn. “Je vindt de link op het Instagram- en Facebookaccount van “Quarantekening”. Je ziet op het kaartje ook wie de artiest in kwestie is. Via de kaart kan je dan je wandel- of fietsroute bepalen.”

(Lees verder onder de foto van een raamschildering van Mathilde Surmont.)

Zelf meedoen

Wie mee wil doen moet wel zeker “@quarantekening” vermelden op het raam. “Op die manier kunnen we het project gemakkelijker verspreiden”. Daarnaast kan je je werk ook delen op Instagram of Facebook met de hashtag “#quarantekening”. Mail zeker je foto en de locatie naar quarantekening@gmail.com.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen