Videospeler inladen...

Man uit Zemst bouwt gevel woning om tot klimmuur

Stef Van Roy, een fervent klimmer uit Zemst, heeft besloten om niet langer in zijn kot te blijven maar zijn kot te beklimmen nu de klimzalen toe zijn.  Hij bouwde zijn gevel om tot een klimmuur en doopte die muur om tot "corona". 

In normale tijden trekt Stef Van Roy tweemaal per week naar de klimzaal, maar door de coronacrisis zit de 64-jarige Zemstenaar net zoals iedereen al zo'n 6 weken thuis. Maar omdat Stef zijn klimmuur te hard miste, kwam hij op het idee om er zelf een te bouwen. "Ik heb mijn zijgevel omgetoverd tot een klimmuur en doopte de muur om tot "corona". 

Na deze coronacrisis laat ik de klimmuur hangen voor mijn kleinkinderen

Klimmer Stef Van Roy

Tot het einde van de lockdown wil Stef elke dag minstens een halfuur trainen op zijn eigen klimmuur.  Ook na de coronamaatregelen zal hij de muur laten hangen. "Ik heb heel wat kleinkinderen, misschien kunnen zij hier wel het klimmen aanleren, want het is een fantastische sport." 

Meest gelezen