Videospeler inladen...

Van onbekende hobby's tot rare gerechten of speciale plekjes: Tom Waes maakt Vlaamse "Reizen Waes"

Corona of geen corona: Tom Waes maakt een nieuwe reeks van "Reizen Waes" deze zomer. Verre reizen zitten er deze zomer niet meer in, maar hij maakt van de nood een deugd, en gooit het roer radicaal om: in "Reizen Waes: Vlaanderen" gaat hij op zoek naar avontuur en bijzondere plekjes hier bij ons. Dat heeft hij zonet aangekondigd in "Vandaag". 

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het er nu vroeger dan verwacht is van gekomen, want Tom Waes bekent dat hij eigenlijk al langer met het idee speelde: "Eigenlijk wil ik dit al jaren eens doen: een Reizen Waes-reeks maken dicht bij huis. Ik vraag me al lang af wat ik allemaal zou ontdekken als ik in Vlaanderen op dezelfde manier op avontuur zou trekken zoals ik dat anders doe", zegt hij daarover in een persmededeling. 

Tom Waes doet een oproep

Tom Waes doet meteen een oproep: "Omdat ik écht nieuwsgierig ben naar wat er hier allemaal leeft qua vreemde tradities, rare culinaire gewoontes, straffe figuren enz. ben ik natuurlijk ook op zoek naar allerlei tips."

Mensen met tips kunnen die doorspelen via de website van "Reizen Waes". Dat kan dus een speciale plek in Vlaanderen zijn waar een goed verhaal aan vasthangt, een avontuur hier bij ons dat Tom zeker eens moet beleven, een ontroerend of straf verhaal maar evengoed een vreemde traditie, een raar gerecht, een onbekende sport of hobby of een spraakmakend figuur.

De opnames zijn gepland voor deze zomer. De reeks zou dan worden uitgezonden in het najaar, maar Waes zal daarvoor al te zien zijn. 

Van "rare culinaire gewoontes" tot "spraakmakende figuren": alles kan interessant zijn voor de nieuwe reeks

Na Japan was er plots de coronacrisis

Op het moment dat de coronamaatregelen de wereld voor een groot deel lam legden, was Tom Waes al begonnen met de opnames voor een nieuwe reeks: "We hadden al vliegtickets geboekt voor enkele reizen en hadden contact met verschillende fixers. In februari ben ik nog drie weken door Japan getrokken, het resultaat daarvan zie je binnenkort op Eén. Maar kort daarna werd al het internationale vliegverkeer gestopt. Al vrij snel zagen we in dat er ook de komende maanden niet snel nog ver gereisd zal worden." In Japan maakte de ploeg een reis naar aanleiding van de Olympische Spelen van Tokio - die overigens een jaar opgeschoven zijn. 

Los van de nieuwe "Reizen Waes- Vlaanderen" komen er nog twee 'specials': eentje rond corona, en een mini-reeks rond Japan

De opnames in Japan worden alvast verwerkt in een speciale minireeks, en er is meer: er volgt ook een speciale aparte uitzending van "Reizen Waes" naar aanleiding van de coronacrisis. In "Reizen Waes blijft thuis" zoekt Tom Waes uit hoe de coronacrisis leeft in de landen die hij de afgelopen jaren bezocht heeft. Voor deze speciale aflevering belt hij vanuit zijn 'kot' de hele wereld rond, naar mensen die hij ontmoette tijdens zijn vorige reizen.

Zo neemt hij onder andere contact op met de Chinese gids Wendy, met wie hij ooit drie weken door China trok en toen zelfs de stad Wuhan bezocht. Zij herstelt op dit moment zelf van corona en vertelt hoe ze daarmee omgaat. En Tom praat ook met gids Francisco uit het afgelegen Noorse eiland Spitsbergen, waar ze voorlopig het virus konden buiten houden.

Dit mogen we binnenkort verwachten van Reizen Waes:

  • Reizen Waes blijft thuis: op zondag 17 mei op Eén
  • Reizen Waes: Japan: vanaf zondag 24 mei op Eén
  • Reizen Waes: Vlaanderen: later dit najaar te zien op Eén

Tom Waes is ook aan de slag voor "De blacklist" op Ketnet

Overigens helpt Tom Waes ook Ketnetters met de "meest onmogelijke opdrachten" in "De blacklist@home". De minireeks is eigenlijk een vervolg op "De blacklist". Daarin hielp Tom Waes kinderen om hun grootste dromen te vervullen en dingen te doen die ze van thuis uit eigenlijk niet zouden mogen doen of die onmogelijk lijken. Zo ging hij onder andere al zeilen naar Groot-Brittannië met de 12-jarige Oona en hielp hij de 10-jarige Griet om de grootste taart van Europa te bouwen.

Meer info over de nieuwe reeks (op maandag en woensdag) vind je op de website van Ketnet, het begon alvast met een ferme uitdaging. 

Bekijk het gesprek met Tom Waes uit "Vandaag" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen