2014 Photothek

Turnhout zoekt wanhopig naar laptops voor leerlingen: "In Turnhout alleen al hebben we er minstens 100 te kort"

De stad Turnhout is nog altijd op zoek naar laptops voor kinderen uit het basis- en secundair onderwijs. Vandaag starten de lessen opnieuw na de paasvakantie, met nieuwe leerstof vanop afstand, maar veel kinderen kunnen die niet volgen omdat ze thuis geen computer of internetverbinding hebben.

De vraag naar laptops is groot: er zijn aanvragen uit 14 verschillende scholen. Daarom start de stad Turnhout met een inzamelactie. De stad werkt daarvoor samen met sociale organisatie "De Frakstok". 

"In Turnhout alleen al hebben we minstens 100 laptops te kort", vertelt schepen van Onderwijs Marc Boogers. "Maar De Frakstok heeft ons doorgegeven dat zij er honderden te kort hebben. Eigenlijk is het dus een wanhopige oproep van wanhopige ouders, van wie de kinderen ook graag dat thuisonderwijs mee willen volgen. Als je nog laptops hebt, zorg er dan alsjeblieft voor dat die bij ons terechtkomen. Veel jongeren zullen je daarvoor enorm dankbaar zijn." 

De laptops worden ingezameld in een speciale box in het stadskantoor en bij organisatie De Frakstok die ze komt ophalen. De harde schijf van elke laptop wordt eerst gewist voor ze aan de leerlingen worden gegeven. 

Meest gelezen