Voorbije weekend pak minder corona-pv's uitgedeeld in provincie Antwerpen

Dit weekend zijn er in heel de provincie Antwerpen bijna 600 pv's opgesteld voor het overtreden van de coronamaatregelen. Vorig weekend waren dat er nog meer dan 1.000.  "Mensen zijn zich er steeds meer van bewust dat het belangrijk is om de maatregelen na te leven, zegt gouverneur Cathy Berx bij Radio 2 Antwerpen. "Maar het minder goede weer zit er allicht ook voor iets tussen."

Dit weekend zijn er 591 pv's uitgedeeld in de provincie Antwerpen. Dat zijn er 44% minder dan vorig weekend, toen waren het er 1060. Een flinke daling, zegt Cathy Berx. "Ik ben bijzonder dankbaar voor zoveel burgerzin, en het is echt wel bemoedigend dat mensen steeds meer die maatregelen correct naleven. Maar ik sluit ook het goede weer niet uit, en het feit dat mensen opnieuw naar de tuincentra kunnen om te klussen in huis."

Ook GAS-boetes

Ook in de stad Antwerpen was het rustiger, zegt burgemeester Bart De Wever, al moet de politie er alert blijven.  "Je zit met een grote stad, veel mensen die nergens naartoe mogen. Bovendien hebben we een arme bevolking, mensen die geen tuin hebben. 80% van de boetes die nog geschreven zijn, gaat over samenscholingen, mensen die manifest in groep bijeenkomen. We zijn ook moeten optreden bij mensen thuis, waar men nog gewoon feestjes organiseert of samenkomt." 

In de politiezone Antwerpen kunnen overtreders van de coronamaatregelen ook een GAS-boete krijgen, en die zijn ook opgenomen in de cijfers. 

Meest gelezen