21 sorteerstraten in Antwerpen zullen verdwijnen

In juni zullen 21 sorteerstraten in Antwerpen definitief sluiten. Die sorteerstraten liggen in een zone waar ook de vuilniskar langskomt. Daarom zijn ze nu dus niet meer nodig. SP.A Borgerhout roept op om op de vrijgekomen ruimte bomen te planten.

Niet alle sorteerstraten verdwijnen, het gaat enkel om de straten die overlappen met waar de vuilniskar voorbijrijdt. Dat bleek niet meer zo efficiënt. Nadat ze gesloten worden, zullen ze worden verwijderd. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het gaat om dertien sorteerstraten in het district Antwerpen, vier in Borgerhout, één in Wilrijk, twee in Deurne en één in Ekeren. 

SP.A Borgerhout roept nu op om de vrijgekomen ruimt nuttig in te vullen, rekening houdend met de noden van de buurt. "Zeker in Borgerhout binnen de ring is er een gigantisch gebrek aan groen", zegt voorzitter Jef van den Bergh van SP.A Borgerhout op Radio 2 Antwerpen.

"De ondergrondse ruimte die  vrijkomt is perfect om er 30 bomen te planten, die de buurt mooier kunnen maken. In ons vorig verkiezingsprogramma staat ook dat we één boom per gezin willen. Het is niet zo dat we overal blind bomen moeten gaan planten,  men kan er ook voor kiezen om zitbanken te plaatsen. Het is wel belangrijk dat er geluisterd wordt naar de input van de buurtbewoners."

Meest gelezen