James Arthur Photography

Afbouw corona-afdelingen in West-Vlaamse ziekenhuizen gestart

In verschillende ziekenhuizen in West-Vlaanderen zijn al  corona-afdelingen gesloten. Dat is al het geval in het AZ Delta in Roeselare en Torhout, in het AZ Groeninge in Kortrijk en in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Ook het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overweegt deze week een corona-afdeling te sluiten.

Er belanden steeds minder patiënten met een coronabesmetting in  het ziekenhuis. In het AZ Delta in Roeselare bijvoorbeeld staat een van de corona-afdelingen al sinds vrijdag leeg.

Dat betekent niet dat die ruimte meteen vrijkomt voor patiënten met andere aandoeningen.  Vooraleer er andere andere patiënten mogen opgenomen worden, moeten de coronapatiënten daar al 72 uur weg zijn. Anders kan het virus nog overgedragen worden.

Vanaf vandaag kunnen ze in het AZ Delta in Roeselare weer niet-coronapatiënten ontvangen in die afdeling.  En patiënten mogen vanaf nu ook weer langsgaan voor gewone, maar wel noodzakelijke consultaties, zegt Jan Hebbrecht van AZ Delta: "Voordien waren wel dringende consultaties toegestaan, waar er onmiddellijk antwoord moest zijn. Maar bijvoorbeeld mensen met schouderpijn die een hele tijd pijnstillers moesten nemen, die  gaan we nu weer zien. Dat kan ook geen zes weken meer wachten."

Meest gelezen