Alweer auto van hulpverlener besmeurd met menselijke uitwerpselen in Oudenburg

In Oudenburg is afgelopen nacht opnieuw een auto van een hulpverlener besmeurd met menselijke stoelgang. De wagen stond geparkeerd in de Westkerksestraat. Ook zondagnacht werden twee auto's beklad van medewerkers van het Rode Kruis. 

“Iemand heeft het op de hulpverleners gemunt, al kan ik de drijfveer echt niet begrijpen", vertelt Thibo Bral, secretaris van het Rode Kruis Oudenburg-Jabbeke. "Hulpverleners zijn net die mensen die op dit moment, tijdens de coronacrisis, de gezondheidszorg staande houden.”

Maandagmorgen bleken al twee auto’s van hulpverleners van het Rode Kruis besmeurd met uitwerpselen. Ze stonden geparkeerd in het Stedebeekpad. Aan de voorruit hing telkens een sticker van het Rode Kruis en onder meer op die plaats werden de uitwerpselen uitgesmeerd, net zoals aan de klinken. Ook het huis van oud-burgemeester Ignace Dereeper werd "versierd" met toiletpapier.

Hulpverleners zijn net de mensen die nu de gezondheidszorg staande houden

Thibo Bral, Rode Kruis Oudenburg-Jabbeke

Nu ook medewerker AZ Damiaan slachtoffer

Deze ochtend bleek een geparkeerde wagen in de Westkerksestraat dan weer het doelwit. Onder de voorruit lag een kaart met daarop "medewerker AZ Damiaan Oostende". De dader viseert schijnbaar hulpverleners. Alle ramen en klinken van de wagen waren besmeurd. Annemie Wittesaele, woordvoerster van de lokale politie Kouter, bevestigt dat een patrouille zowel maandagmorgen en dinsdagmorgen de vaststellingen is gaan doen. De teller staat momenteel op drie feiten. Er is telkens een proces-verbaal voor vandalisme opgesteld en er volgt verder onderzoek.

Zieke "grappenmaker"

Ook de burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey (Open VLD) is kwaad. "Tot onze grote ontsteltenis stelden we vanmorgen opnieuw vast dat er een particuliere wagen van een zorgverstrekker besmeurd was. Het is ongehoord en waarschijnlijk het werk van een zieke "grappenmaker"."

Meest gelezen