Asbest vrijgekomen na brand in magazijn in Emblem

Bij de brand die gisteren uitbrak in een magazijn in Emblem, is asbest vrijgekomen. De bewoners kregen meteen een waarschuwing van BE-alert en ze kregen ook een brief in de bus. Een deel van het fietspad is afgesloten tot het gereinigd is. De gemeente bekijkt nu hoe ze de privétuinen gaan schoonmaken.

Maandagavond brak er brand uit in een magazijn waar verf opgeslagen lag aan de Ranstsesteenweg in Emblem bij Ranst. Toen de brand geblust was, bleek dat er asbest was vrijgekomen. De bewoners kregen meteen een waarschuwing van BE-alert via hun telefoon of computer. Daarnaast kregen ze ook een brief in de bus.

Niet zelf opruimen

“In eerste instantie hebben we een gedeelte van het fietspad afgesloten. Dat moet nu gereinigd worden”, zegt Johan De Ryck, burgemeester van Ranst (N-VA). “We hebben nu een gespecialiseerde firma aangesproken om te kijken hoe we de privétuinen gaan reinigen. Zij moeten eerst nog een verslag opmaken, zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen.” Bewoners die deeltjes asbest in hun tuin vinden, mogen die zeker niet zelf opruimen.

Meest gelezen