Centrum voor Kappersonderwijs: "Het lijkt wel of iedereen nu kapper wil worden"

Bij het Centrum voor Kappersonderwijs in Boom merken ze dat er opvallend meer interesse is in de cursus om kapper te worden. "Het valt op dat we veel meer vragen krijgen van mensen die een carrièreswitch overwegen", zegt Wendy Emmerechts van het CVKO op Radio 2 Antwerpen.

Bij het Centrum voor Kappersonderwijs kregen ze de voorbije weken verschillende soorten vragen. "Onze docenten krijgen vragen over uitgroei, hoe je het best je haar knipt, enzovoort. Maar we merken ook dat er veel meer belangstelling is om onze cursus om kapper te worden te volgen", zegt Wendy Emmerechts in "Start Je Dag".

Zelfs advocaten en boekhouders komen bij ons informatie opvragen

Veel mensen overwegen een carrièreswitch na de coronacrisis. "En dat gaat echt over mensen van alle slag. Zelfs advocaten en boekhouders komen bij ons informatie opvragen", aldus Emmerechts. Bij het CVKO zijn ze er zeker van dat het een job met toekomst is. "Het is nog steeds een knelpuntberoep en ik denk dat kappers na de coronacrisis werk genoeg zullen hebben."

Meest gelezen