De stad Turnhout vraagt inwoners naar "coronaverhalen"

De stad Turnhout wil verhalen uit deze coronaperiode bewaren voor de latere generaties. Daarom doet het stadsarchief een oproep naar verhalen en foto's.

De quarantaineperiode die we nu meemaken door het coronavirus is heel bijzonder. Daarom wil het stadsarchief van Turnhout zo veel mogelijk verhalen en foto's verzamelen voor de komende generaties. De stad doet  nu al een oproep, om te vermijden alles snel verloren gaat.

Unieke periode

"Het is een unieke periode, of laat ons dat toch hopen", zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA). "Daarom vonden we het een goed idee om een getuigenissenverzameling aan te leggen van hoe mensen deze periode beleven. We zoeken mensen die bijvoorbeeld een dagboek bijhouden of een fotoreeks hebben. Het is toch de eerste keer in onze recente geschiedenis dat er sprake is van een pandemie."

Ook wie een blog of een vlog bijhoudt, kan contact opnemen met het stadsarchief

Meest gelezen