District Antwerpen wil groendaken op bus- en tramhokjes

De districtsraad van Antwerpen stelt voor om groendaken aan te leggen op de bus- en tramhokjes in de stad. Districtsraadslid Amber Paris (Groen) haalde het idee uit de Nederlandse stad Utrecht (zie foto).

De districtsraad van Antwerpen heeft een voorstel goedgekeurd om gras en planten te voorzien op de daken van bus- en tramhokjes. Het was raadslid Amber Paris dat de inspiratie haalde in Utrecht. Daar zorgen 300 groene bushokjes voor 2.000 vierkante meter extra groene daken in de stad. 

Het is positief voor mensen om meer groen te zien en het is voor vlinders, vogels en bijen een ideale rustplaats.

Amber Paris

"Het is positief voor mensen om meer groen in een grijze stad te zien", legt Paris uit, "en voor vlinders, vogels en bijen is het een ideale rustplaats." Heel veel imkers hebben bijenkasten in de stad, bijvoorbeeld op het dak van het operagebouw. De groendaken zouden niet voor extra werk zorgen: "Het gaat vooral om vetplantjes en die hebben maar weinig onderhoud nodig."

Het is de stad Antwerpen die uiteindelijk zal moeten beslissen, want de districtsraad kan hierin alleen advies geven. Maar over een jaar worden de bus- en tramhokjes vervangen en zou de stad dus voor nieuwe hokjes mét groendaken kunnen kiezen.

Meest gelezen