Radio 2

Eerste in de grond gekweekte aardbeien geplukt in Roosdaal

Etienne Elpers uit Roosdaal heeft de eerste in de grond gekweekte aardbeien geplukt. Dat is vroeger dan normaal. De pluk begint doorgaans begin mei. Door de vele zon zijn de aardbeien dit jaar vroeger rijp.

Etienne Elpers (65) uit Roosdaal kweekt nog aardbeien op de traditionele manier. Hij heeft een kleinschalig bedrijf waar hij aardbeien in volle grond teelt. Zijn vader was ook aardbeienkweker. Etienne heeft nu al zijn eerste aardbeien geplukt. Normaal begint de pluk pas begin mei, maar door het mooie weer zijn de aardbeien al vroeger rijp. De teelt van de aardbeien loopt tot eind september. 

Door de coronacrisis is het minder makkelijk om de aardbeien te verkopen. "Ik heb geluk", zegt Etienne, "donderdagnamiddag kan ik met mijn aardbeien op de Boerenmarkt van Pamel staan."  Etienne mag ook aardbeien bij hem thuis verkopen. Hij moet dan wel de anticoronamaatregelen respecteren.

Meest gelezen