Verschillende gemeentes in Limburg delen mondmaskers uit aan hun inwoners

Het ziet ernaar uit dat ook in Limburg meer en meer gemeentebesturen mondmaskers gaan uitdelen aan hun inwoners. Onder andere Hoeselt en Heers zijn er al mee gestart.

In Leuven en nog enkele gemeenten in Vlaams-Brabant was er al beslist om mondmaskers aan de inwoners uit te delen. En nu zijn ook enkele Limburgse gemeentes ermee gestart. Het is de bedoeling dat de inwoners die mondmaskers kunnen dragen als ze bijvoorbeeld boodschappen doen of het openbaar vervoer nemen, wanneer de coronamaatregelen versoepelen. 

Hoeselt

"We hebben inderdaad gehoord dat je zo'n maskers best kan gebruiken bij de afbouw van de maatregelen", zegt burgemeester Werner Raskin (Open VLD) ." En we hebben daarnaast een lage besmettingsgraad in onze gemeente: we willen dat zo houden."

We hebben een lage besmettingsgraad in onze gemeente, we willen dat zo houden.

Burgemeester Raskin

In Hoeselt krijgt elk gezin de komende dagen 2 chirurgische mondmaskers in de brievenbus. "De mensen van de jeugddienst en de ambtenaren van cultuur en sport hebben de mondmaskers in een omslag gestopt. Erbij zit een tekst die uitlegt hoe je ze juist moet gebruiken." In totaal worden er 12.000 stuks verdeeld.

De burgemeester is trouwens zelf al een fervent mondmaskerdrager. "Ik draag ze al een maand, wanneer ik ga winkelen. In het begin kijken de mensen je vreemd aan. Maar als ik zo al 1 mens kan redden ben ik al heel blij."

Heers

Ook in Heers is net beslist dat er mondmaskers uitgedeeld zullen worden. Daar gaat het om wasbare stoffen maskers, eentje voor elke inwoner van de gemeente. 

Meest gelezen