Gentse politie vat dankzij coronamaatregelen opvallend meer drugsdealers: "Ze kunnen zich niet meer verstoppen"

In Gent heeft de lokale politie sinds de coronamaatregelen van kracht zijn al ruim 20 drugsdealers opgepakt. Het is rustiger in de straten en daardoor vallen verdachte handelingen veel meer op, ook bij de politie. Drugsdeals kunnen ook niet langer binnen in cafés gebeuren, want die zijn gesloten. 

De Gentse politie had het afgelopen weekend weer druk met het handhaven van de coronamaatregelen, ze moest maar liefst 200 keer tussenkomen. Maar ook het gewone politiewerk gaat door en daar valt op dat, door corona, opvallend meer drugsdealers tegen de lamp lopen. Sinds de start van de coronamaatregelen, intussen een dikke maand geleden, kon de politie al 22 drugsdealers vatten. “Ze vallen gewoon veel meer op in het verkeer en ook op straat. Ze kunnen zich niet meer verstoppen en daardoor hebben de drugsteams ze sneller in het oog”, zegt Matto Langeraert van de politie. 

Ook nog veel corona-overtreders

Een groot deel van het Gentse politiekorps is natuurlijk wél bezig met het controleren van de coronamaatregelen, ook afgelopen weekend. Ze moest, op drie dagen tijd, zo’n 200 keer tussenkomen. 29 mensen kregen een waarschuwing omdat ze een coronamaatregel met de voeten traden, voor 169 anderen werd een pv opgesteld. Bijna 60 mensen kregen een boete van 250 euro. Er werden veel niet-essentiële verplaatsingen gemaakt (90) en er waren ook nog te veel mensen die samenschoolden in groep (67). “De meerderheid van de Gentenaars leeft de maatregelen goed na. Slechts een kleine minderheid is laks of volgt de regels niet goed op. Daar treden we dan ook hard tegen op”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). 

Enkele meevallers

De politie heeft het dus drukker met de handhaving van de coronamaatregelen. Op andere vlakken moet ze net veel minder tussenkomen of zijn er gewoon opvallend minder overtredingen. “Er zijn minder verkeersongevallen, minder snelheidsovertredingen en ook minder mensen zitten onder invloed achter het stuur”, verklaar De Clercq nog.  

kasto80

Meest gelezen