Radio 2

Friturist trakteert 70-plussers uit Weelde op gratis frietjes

Friturist Bas Van Chastelet trakteert alle 70-plussers uit Weelde bij Ravels op gratis frietjes. “Voor hen is het niet makkelijk om elke dag in hun huis te blijven. Daarom wil ik ze een leuk moment bezorgen met gratis frietjes”, klinkt het.

Bas Van Chastelet heeft een frituur in Weelde bij Ravels. Hij wil volgende week dinsdag gratis frieten bakken voor iedere 70-plusser in zijn gemeente. De inspiratie voor het initiatief haalde hij bij zijn eigen ouders. “Het zijn allebei 70-plussers die in Zeeland in Nederland wonen”, zegt Van Chastelet.

"Met Pasen konden ze niet langskomen. Volgende week wordt onze jongste zoon twee jaar en ook bij dat verjaardagsfeest kunnen ze niet zijn. Het is een heel vervelende tijd, maar ze zijn natuurlijk niet alleen. Ook in onze gemeente wonen heel wat 70-plussers en die wil ik een leuk moment bezorgen met een gratis frietje.”

Frietjes aan huis

Naast frietjes krijgen ze ook nog saus en één snack cadeau. “Ik ga trouwens niet discrimineren. Als een 70-plusser samenwoont met een 65-plusser, krijgt ook die van mij frietjes cadeau”, lacht Van Chastelet. Inwoners uit Weelde die zo’n gratis frietje willen, moeten zich wel op voorhand aanmelden. “Tot nu toe staat de teller op 51. Ik heb de demografische gegevens van onze inwoners opgevraagd en in totaal wonen er hier 132 mensen uit die leeftijdscategorie. Ze mogen zich allemaal inschrijven.”

Wie een frietje wil, hoeft het niet zelf te komen halen. “Toen ik het idee aan mijn vrienden opperde, boden ze zich spontaan aan om de frietjes gratis rond te brengen. Ook klanten hebben zich al aangeboden als bezorger. Zo kan het op een veilige manier gebeuren.”

Meest gelezen