Hagelandse gemeenten kopen samen 107.000 mondmaskers bij Think Pink: "Inwoners beschermen én goed doel steunen"

De steden en gemeenten Tienen, Landen, Linter, Zoutleeuw, Hoegaarden, Boutersem, Geetbets en Kortenaken kopen samen 107.000 herbruikbare mondmaskers. Elke inwoner krijgt vanaf begin mei een exemplaar. Iedere gemeente zal zelf instaan voor de verdeling van de mondmaskers.

Met het oog op een versoepeling van de lockdownmaatregelen, mogelijk na 3 mei, hebben verschillende Vlaams-Brabantse gemeenten in het Hageland een groepsaankoop van 107.000 katoenen mondmaskers gedaan. Na 3 mei  zal het gebruik van mondmaskers een belangrijke rol spelen, ook al is het dragen ervan momenteel niet verplicht. In verschillende Europese landen is dit wel al het geval.

We beschermen onze inwoners en we steunen een lovenswaardige organisatie als Think Pink
Gino Debroux, burgemeester Landen

De mondmaskers zijn besteld bij Think Pink. Daardoor gaat ook ongeveer 170.000 euro van het geld naar het goede doel. "We hebben de markt geraadpleegd en we hebben gekozen om er een goed doel aan te koppelen. Think Pink houdt zich bezig met de strijd tegen borstkanker. Dus op die manier doen we twee keer een goede zaak: we zorgen ervoor dat de mensen beschermd worden, en we kunnen een lovenswaardige organisatie als Think Pink steunen", vertelt de burgemeester van Landen, Gino Debroux (L'anders). De maskers zouden begin mei geleverd en verdeeld moeten worden.

Think Pink produceert in samenwerking met een Belgisch-Italiaans bedrijf mondmaskers bestaande uit drie lagen: katoen, een desinfecterende strip en micropolyester. De mondmaskers zijn wasbaar en dus herbruikbaar.  Meer info vind je op de website van Think Pink.

Meest gelezen