Killian Overmeire over faillissement Sporting Lokeren: “De club was mijn tweede thuis”

Voetballer Killian Overmeire reageert emotioneel op het faillissement van Sporting Lokeren. Hij was jarenlang speler bij Lokeren, en moet nu afscheid nemen omdat de club het faillissement moest aanvragen. “Iedereen zag het aankomen, maar als het dan echt gebeurt, is het toch even slikken”, klinkt het. 

“Ik was voorbereid op dit scenario”, vertelt Killian Overmeire bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Maar toen gisteren het faillissement werd uitgesproken, kreeg ik toch even een klopje. Het is jammer dat de club niet gered kon worden.”

Tweede thuis

“Ik heb een groot hart voor de club”, gaat Overmeire verder. “Sporting Lokeren is 25 jaar lang deel van mijn leven geweest. Het was mijn tweede thuis. Ik heb daar meer uren gespendeerd dan eender waar en ik ken er ook heel veel mensen. Je raakt na een tijd echt vergroeid met de club”, zucht hij.

De voetbalclub van Sporting Lokeren was gevestigd in het Daknamstadion. Ook daar heeft Overmeire mooie herinneringen aan: “Ik denk dat ik op een rustig moment zeker nog eens ga terugkeren naar het Daknam. Ik wil dat graag alleen doen zodat ik er nog eens kan rondlopen om afscheid te nemen.”

Toekomst

“Sporting Lokeren zoals we nu kennen, zal niet meer bestaan”, zegt Overmeire nog. “Maar ik hoop dat Lokeren op een andere manier kan voortbestaan; bijvoorbeeld via een fusie. Wie weet kan Lokeren dan ooit terugkeren op een hoger niveau.” Ook al is het doek over de club gevallen, toch zal Killian Overmeire niet stoppen met voetballen: “Ik weet nog niet hoe mijn toekomst eruit gaat zien, maar ik voel wel dat ik nog een of twee jaar profvoetbal in mij heb. Ik wil nog niet stoppen.” 

kasto80

Meest gelezen