"Mobilhome is je eigen kot, maar dan op wielen"

Bij de Geelse mobilhomeverdeler Dicar zien ze op hun website dat mensen blijkbaar meer dan ooit geïnteresseerd zijn in een mobilhome. "Een motorhome is eigenlijk hun eigen kot, maar dan op wielen", legde zaakvoerder Dirk Van Eyck uit in het middagprogramma van Radio 2 Antwerpen. "Mensen krijgen er een vrijheid bij terwijl ze toch in hun eigen vertrouwde bubbel blijven." Van Eyck pleit er ook voor zijn zaak weer te mogen openen.

Van Eyck spreekt over een mobilhome als over "een eigen silo". "Gezinnen zitten er samen in, zoals ze thuis samen zitten, met hun eigen bed en hygiëne, hun eigen douche en hun eigen keukentje. Tegelijkertijd is er een enorme vrijheid om te gaan en staan waar ze willen, in eigen land, of, als het weer mag, ook in het buitenland."

Toonzaal dicht

Een fysiek bezoek aan de toonzalen van Dicar kan op dit moment (nog) niet. Dirk Van Eyck hoopt dat ze snel weer open mogen. "Alle begrip voor de maatregelen maar wij hebben een showroom van 4000 vierkante meter waar 150 motorhomes in staan. Wij kunnen onze klanten voldoende afstand laten houden en op afspraak werken. Als mensen nu een bestelling plaatsen, kunnen wij ervoor zorgen dat ze tijdens de zomer op een veilige manier op vakantie kunnen, als de maatregelen tegen dan versoepeld zijn tenminste."

Volgens Van Eyck is de jaarlijkse kost voor een motorhome in verhouding goedkoper dan dat je op een andere manier op reis gaat. "De aankoop is een serieuze investering, maar dan stopt het. Eten en drinken moet je thuis ook doen."

"Vanaf het moment dat we een land in Europa binnen mogen, zal mijn stuur mij in die richting brengen", besluit Van Eyck. "Als ik met mijn gezin veilig naar bijvoorbeeld Noorwegen of Zweden kan - waar uitgestrekte natuurgebieden zijn - ga ik niet twijfelen."

Meest gelezen