Opnieuw Boerenrock in Kortenaken: "We willen met Boerenrock meestrijden tegen corona"

Het bekende muziekfestival Boerenrock in Kortenaken, dat vier jaar geleden stopte, is terug. Boerenrock gaat dit weekend online. Artiesten treden thuis op en je kan ze zien op Facebook. Met de opbrengst van Boerenrock online wordt beschermingsmateriaal aangekocht voor de zorgverleners van Kortenaken.

Boerenrock is 27 jaar lang een begrip geweest in Kortenaken. Vier jaar geleden stopten de organisatoren ermee. Maar dit weekend houden ze nog eens een Boerenrock online met verschillende liveconcerten. "De artiesten treden op vanuit hun kot en dat wordt live gestreamd", vertelt organisator Dominic Vandermeulen. "We openen met de lokale artiesten Jan Haesevoets en Wim Borgers. Daarna hebben we vier bekende koppen uit de Belgische rockwereld: Axl Peleman, Guy Swinnen, Koen Buyse en ook Sam Bettens die vanuit Californië gaat optreden. En we sluiten af met een dj-set, de PartyShakerz, die normaal op Tomorrowland zouden staan."

Voor elke artiest geven we 1.000 euro, voor elke kijker schenken we 1 euro

De opbrengst van deze speciale editie van Boerenrock gaat naar zorgverleners die coronapatiënten verzorgen. "Corona treft iedereen", zegt Dominic Vandermeulen. "En dus hebben wij beslist om met de opbrengst medisch materiaal te kopen. En dat gaan we verspreiden in Kortenaken, bij zorgverleners en in de rusthuizen. Wij zijn in 2016 gestopt met het festival en we hadden toen wel wat geld op de rekening dat we sowieso wilden gebruiken voor een goed doel. Per artiest die optreedt, schenken wij 1.000 euro en dus zitten we nu al aan 5.000 euro. En dan gaan we tijdens de concerten registreren hoeveel mensen er kijken naar onze streaming, en voor elke kijker schenken we 1 euro."

Meest gelezen