Google Street View

Twee bejaarden overleden in schakelzorgcentrum Tienen: "Het ging zo snel"

In het schakelzorgcentrum in Tienen zijn de afgelopen dagen twee bejaarden die met het coronavirus besmet waren overleden en dat is hoogstuitzonderlijk.  Beide bejaarden kwamen uit woonzorgcentra.

In zo'n schakelzorgcentrum komen vooral patiënten terecht om verder te herstellen in afwachting dat ze weer naar huis kunnen. Maar in dit geval ging het om twee  bejaarden van hoge leeftijd. Hun toestand verslechterde erg snel, zegt directeur Gust Rector van de Broeders Alexianen in Tienen: "Het gaat hier om bejaarden boven de 90 jaar. Ze zijn ook maar heel kort bij ons in het schakelcentrum geweest. Nochtans leken de bejaarden goed en waren ze in herstel, maar ze zijn dan plots zeer snel achteruit gegaan en overleden. En voor het team is het ook heel moeilijk want ze hadden zich daar ook niet aan verwacht."

Een van de slachtoffers was weggelopen uit een woonzorgcentrum

Eén van de bejaarden was een vrouw van 91 jaar en was  gisteren weggelopen uit het woonzorgcentrum Dellebron in Kortenaken. Ze was drager was van het coronavirus, en werd toen ze teruggevonden werd overgebracht naar het schakelzorgcentrum, waar ze later plots overleed.

Het schakelzorgcentrum van Tienen is ingericht bij de Broeders Alexianen  en vangt sinds een tiental dagen patiënten op.

Meest gelezen