Toerimse Vlaams-Brabant

Paardenprocessie in Opwijk afgelast: er komt mogelijk een alternatief 

De Sint-Pauluspaardenprocessie gaat door de coronamaatregelen dit jaar niet door. De 118ste editie had op zondag 28 juni moeten plaatsvinden. De stoet is gelinkt aan een eerste kermiszondag in Opwijk-centrum. "We willen geen gezondheidsrico's lopen", zegt voorzitter Willy Segers.

De Sint-Pauluspaardenprocessie gaat dit jaar dus niet door.  Er wordt wel nagedacht over een alternatief in de zomer, zegt voorzitter Willy Segers van het Sint-Pauluscomité: "Wij zijn luidop aan het denken om aan de Opwijkse kapellen, dus van Groot Opwijk en inclusief de deelgemeenten, een tocht te organiseren. We willen dan ook duiden wie er in staat en waarom. En we hopen daarmee toch een familiale wandel- of fietsttocht te creeëren. Om zo toch iets te kunnen doen deze zomer met de hele familie."

Aan de jaarlijkse stoet over het leven van Opwijks patroonheilige Sint-Paulus nemen normaal zo’n 900 figuranten en een honderdtal paarden deel. De processie  lokt gemiddeld zo'n 5.000 toeschouwers. 

Meest gelezen