Personeel van Everzinc wil een compensatie voor hoge productie

Om 9 uur vanmorgen starten onderhandelingen bij het metaalbedrijf Everzinc in Pelt en Heusden-Zolder. Maandag heeft het personeel daar prikacties gevoerd omdat het compensaties wil voor de extra inspanningen van de afgelopen maanden.

Everzinc maakt zinkpoeder dat gebruikt wordt in de geneeskunde, in batterijen en veevoeder. Het bedrijf draait op volle toeren. In de winter werden stevige productiecijfers gehaald, en in februari en maart werden zelfs productierecords genoteerd met respectievelijk 400 en 600 ton boven het normale niveau.  Het personeel vond dat daar ook iets mocht tegenover staan, maar de onderhandelingen daarover werden volgens de bonden voortdurend uitgesteld. 

Toch onderhandelingen

Na een nieuwe mislukte poging vrijdag, zijn er maandag prikacties gevoerd zonder tot een volledige staking over te gaan. De acties kregen de steun van de vakbonden ABVV en ACV. Uiteindelijk is maandagavond een afspraak gemaakt tussen vakbonden en directie om deze ochtend om 9 uur rond de tafel te gaan zitten. Bij Everzinc in Heusden-Zolder en Pelt werken ongeveer 90 arbeiders en bedienden.

Meest gelezen