Politie valt appartement in Wilrijk binnen om feestje stil te leggen

De Antwerpse lokale politie is voor het eerst sinds de start van de coronamaatregelen een appartement binnengevallen om er een feestje stil te leggen. In het appartement in Wilrijk troffen de agenten twee dronken mannen aan. Ze werden opgepakt.

Het voorval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in de wijk Valaar in Wilrijk, schrijft De Tijd. Er leek een feestje met minstens drie aanwezigen aan de gang in een woning. De muziek was op straat te horen. De politie vermoedde dat het om een overtreding van de coronamaatregelen ging en kwam ter plaatse.

Deur ingetrapt

“De agenten probeerden eerst contact te leggen met de bewoners via het balkon”, vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. “De aanwezigen weigerden in te gaan op de instructies van de politie. Op een bepaald moment spuwde één van de aanwezigen naar een voorbijganger op straat en toen hebben we beslist het appartement binnen te dringen.”

De politie heeft de bevoegdheid dat te doen, als ze het vermoeden heeft dat de coronamaatregelen overtreden worden. Het Snelle Respons Team en het recent opgerichte bioresponsteam kwamen met de nodige beschermingskledij ter plaatse en trapten de deur in.

Er bleken op dat moment nog twee personen binnen te zijn. Een derde werd niet aangetroffen. De twee aanwezigen waren dronken. Eén van hen stond zelfs onder elektronisch toezicht van de politie. Ze werden opgepakt.

Meest gelezen