Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Schudt u nog handen, werkt u thuis, en wat met de kinderen? Vul de grote corona-enquête (opnieuw) in

Om de evolutie van de coronacurve beter te kunnen inschatten, roept de Universiteit Antwerpen al voor de zesde week op rij op om de wekelijkse coronastudie in te vullen, nog tot 22 uur vanavond. "We brengen evoluties in kaart en leggen verbanden", vertelt professor Philippe Beutels (UA). "Dat is heel belangrijk om het beleid op af te stemmen." Vanaf vandaag kan iedereen ook de resultaten over coronagerelateerde symptomen, social distancing of mentale gezondheid van de voorbije weken raadplegen aan de hand van grafieken op deze website.

Dinsdag is voor de zesde week op rij enquêtedag. Honderdduizenden mensen hebben de coronastudie van de Universiteit Antwerpen de vorige weken ingevuld, en dat is een goede zaak volgens professor Philippe Beutels: "Uniek aan onze studie zijn de herhaling en de brede waaier aan onderwerpen. Zo brengen we evoluties in kaart en leggen we verbanden", vertelt Beutels. "En dat is heel belangrijk om het beleid op af te stemmen." Vul hier de enquête van vandaag in.

Een laatste hand of zoen

Wie meer wil weten over de resultaten van de afgelopen weken, kan nu ook op deze website terecht. In grafieken kan u er de wekelijkse evolutie van deelaspecten als symptomen, social distancing en mentale gezondheid raadplegen.

Zo tonen de resultaten van de afgelopen vijf weken bijvoorbeeld wanneer mensen per leeftijdscategorie voor de laatste keer iemand buiten het gezin een hand of een kus gaven. Uit onderstaande grafiek blijkt dat jongeren tijdens het paasweekend dat opnieuw wat vaker deden dan de weken voordien. "13 procent van de jongeren geeft nog een kus of een hand. Dat is een minderheid, maar wel een minderheid die impact kan hebben", vertelt professor Thomas Neyens van de Universiteit Hasselt.

Voor meer resultaten van de coronastudie kan u hier terecht.

Meest gelezen