Stadion komt volledig in handen van stad Lokeren na faillissement voetbalclub

Na het faillissement van Sporting Lokeren laat de stad weten dat ze het volledige stadion overneemt. Lokeren hoopt er de jeugdwerking te kunnen doorzetten, ook zonder club in het nationaal voetbal. 

De stad Lokeren was al volledig eigenaar van de jeugdinfrastructuur aan het stadion van Sporting Lokeren in Daknam. Het commerciële gedeelte dat de voetbalclub gebruikte was in erfpacht. “Dat is een constructie die vervalt bij een faillissement. Daardoor bezit de stad nu het hele stadion”, legt burgemeester Filip Antheunis (Open VLD) uit. Gisteren moest Sporting Lokeren het faillissement aanvragen nadat er geen nieuwe centen gevonden werden om de schuldenput te dempen. 

Hoop op de jeugd

Sporting Lokeren heeft een grote én gerenommeerde jeugdwerking. De stad hoopt die te kunnen bewaren. “Het is een kern van meer dan 200 spelers. Zij wachten nu op wat ze de komende dagen en weken willen doen. Ik wil proberen voor hen een oplossing te zoeken die meer duidelijkheid biedt voor de toekomst. Op dit moment is er nog niets definitiefs”, zegt Antheunis. 

Net jubileum gemist

Het faillissement van Lokeren doet pijn bij de fans, zeker omdat de club net 50 jaar zou bestaan. Sporting Lokeren draaide jaren mee in de hoogste voetbalklasse maar degradeerde vorig seizoen. Er doken snel financiële problemen op die niet meer opgelost konden raken met alle gevolgen van dien. Intussen wordt wel al nagedacht over een doorstart, mogelijk via een fusie met de amateurvoetbalclub VW Hamme. 

kasto80

Meest gelezen