Stad Turnhout zamelt 65 laptops in na oproep op Radio 2 Antwerpen: “Dit is hartverwarmend”

De stad Turnhout en de sociale organisatie De Frakstok hebben 65 laptops ingezameld voor leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs die thuis zelf geen computer of internetverbinding hebben. Dit gebeurde na een oproep op Radio 2 Antwerpen. Als je thuis nog een laptop liggen hebt die je niet gebruikt, is die nog steeds welkom bij de stad.

Maandagochtend deed de stad Turnhout een oproep in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. Ze zocht dringend laptops voor leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs die thuis zelf geen computer of internetverbinding hebben. Door de coronamaatregelen kunnen ze niet naar school, maar moeten ze wel via de computer lessen bijwonen en huiswerk maken.

Gulle schenkers

Intussen hebben de stad Turnhout en de sociale organisatie De Frakstok 65 laptops verzameld. “De reactie was onverwacht en we zijn ongelooflijk tevreden”, zegt Jeroen Ooms van De Frakstok. “Na de oproep kregen we heel wat telefoontjes met mensen die laptops wilden schenken. Er werden er ook naar het stadskantoor gebracht. Er was ook één gul koppel dat tien spiksplinternieuwe laptops kocht om aan de Turnhoutse jeugd te schenken. Dit is hartverwarmend”, aldus Ooms.

Als jij thuis ook nog een laptop hebt liggen die je niet gebruikt, is die altijd welkom. De laptops worden ingezameld in een speciale box in het stadskantoor en bij organisatie De Frakstok die ze komt ophalen. De harde schijf van elke laptop wordt eerst gewist voor ze aan de leerlingen worden gegeven. 

Meest gelezen