Studenten VIVES helpen leerkrachten in andere scholen om nieuwe leerstof te geven

De studenten onderwijs aan VIVES zouden nu normaal stage lopen. Maar dat kan voorlopig niet door de coronacrisis. In de plaats van hun stage helpen ze nu hun toekomstige collega's uit het kleuter-, lager - en secundair onderwijs om nieuwe leerstof aan te brengen. 

Het blijkt niet eenvoudig voor heel veel leerkrachten om nieuwe leerstof aan te brengen terwijl hun leerlingen noodgedwongen thuis zitten. Gelukkig krijgen ze nu hulp van de studenten onderwijs aan de West-Vlaamse hogeschool VIVES. Die zouden normaal stage lopen, maar omdat dat niet kan, kregen ze een alternatieve opdracht. Noël Selis van VIVES: "Het is de bedoeling dat ze vooral de leerkrachten ondersteunen, door pakketten te ontwikkelen. Maar ze kunnen ook ingeschakeld worden om bijvoorbeeld bijles te geven  aan leerlingen die moeilijk mee kunnen". De hogeschool gaat er van uit dat studenten vanaf 18 mei weer fysiek stage kunnen lopen als de scholen weer opengaan. 

Meest gelezen