Online meezingen en dansen met onder meer Selah Sue, Brihang en Netsky: Studio Brussel organiseert Facebookconcert

Studio Brussel organiseert vrijdag om 20.30 uur een allereerste online concertavond op Facebook, met artiesten van Belgische bodem. Zo'n 15 artiesten, waaronder Brihang, Netsky en Selah Sue, passeren de revue op 2 uur tijd, ze zullen live muziek maken vanuit hun kot. Het concert kadert in de acties rond #ikluisterbelgisch, een initiatief van de radiozender om de Belgische muziekscene een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis, die voor veel artiesten een serieuze streep door de rekening betekent.

Concerten zijn door de coronamaatregelen momenteel uit den boze, maar gelukkig mogen we online wél nog samenscholen. Op vrijdagavond organiseert Studio Brussel voor het eerst #ikluisterbelgisch Live, een online concertavond waarop een hoop Belgische artiesten live zullen optreden vanuit hun eigen woonkamer, slaapkamer, tuinhuis of keuken. Vanaf 20u30 kan u vrijdag meekijken -en luisteren op de Facebookpagina van Studio Brussel.

Tijdens het concert, dat twee uur zal duren, zullen zo'n 15 artiesten optreden. Selah Sue, Netsky, Blackwave, maar ook Glints, Yong Yello en Brihang zijn daarbij, radioanker Michèle Cuvelier zal de miniconcerten aan elkaar praten. Verwacht u ook aan de mopjes van Bart Cannaerts en Sociaal Incapabele Michiel, want ook zij zijn vrijdag van de partij.

Eind maart al lanceerde Studio Brussel de hashtag #ikluisterbelgisch om de vaderlandse muziekscene een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. De radiozender startte onder andere een radioprogramma met nieuwe Belgische muziek en een nieuwe digitale stream waar luisteraars non-stop naar muziek van eigen bodem kunnen luisteren. Ook op de Facebook-pagina van Studio Brussel speelden artiesten zoals Het Zesde Metaal, Selah Sue en Equal Idiots een korte livesessie, maar met dit concert gaat de radiozender nu een stap verder. 

Bekijk hieronder alvast de concertaffiche:

Meest gelezen