Videospeler inladen...

Terugblik: Aanslagen op paaszondag in Sri Lanka doden honderden in kerken en hotels

Precies 1 jaar geleden werd Sri Lanka op paaszondag getroffen door bloedige aanslagen op acht verschillende locaties. Zelfmoordterroristen met rugzakken vol explosieven wandelden kerken en hotels binnen en brachten hun tuigen tot ontploffing. Er vielen zeker 253 doden en vele honderden gewonden. Naast de vele Sri Lankanen waren er ook 45 buitenlanders bij de slachtoffers onder wie Nederlanders, Britten en Denen. Twee dagen na de aanslagen eiste terreurgroep IS de aanslagen op, maar volgens de autoriteiten werden de aanslagen gepleegd door een lokale terreurgroep. Indiase autoriteiten hadden weken op voorhand al informatie doorgespeeld over mogelijke aanslagen, maar daarmee heeft de Sri Lankaanse politie te weinig gedaan, zo klonk het achteraf.

Videospeler inladen...

Meest gelezen