Pixabay

Twee verdachten van reeks inbraken in Druivenstreek opgepakt

De lokale politie van de Druivenstreek heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van een hele reeks inbraken in woningen en wagens in Overijse en Hoeilaart. Beiden zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Overijse en Hoeilaart worden al een tijd geplaagd met een toename van diefstallen in voertuigen en inbraken in woningen. De lokale politie besloot daarom extra toezicht en patrouilles te organiseren en dat leidde afgelopen zaterdag al tot resultaat.

Afgelopen weekend werd de politie verwittigd van een diefstal uit een voertuig, gevolgd door een woninginbraak in Overijse. Maar bij aankomst van de politie waren de daders al gaan lopen. Een andere inbraakpoging vond later plaats in Overijse. Opnieuw hadden de daders eerst een wagen opengebroken, waarna ze geprobeerd hadden ook binnen te dringen in de woning, maar dat lukte niet. Een alerte buurman verwittigde de politie en die kon twee verdachten arresteren.

Beide mannen hadden de buit van de nacht voordien nog op zak en konden gelinkt worden aan andere diefstallen in de buurt.

Meest gelezen