Videospeler inladen...

Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil wél examens aan eind van schooljaar

Er komen aan het eind van het schooljaar in Vlaanderen wel degelijk examens.  Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). In Waalse en Franstalige scholen in Brussel zullen er geen examens zijn. Maar dat ziet minister Weyts dus niet zitten.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat er in de laatste week van het schooljaar examens worden georganiseerd. “We gaan die evaluaties beperken en focussen op het essentiële”, zegt Weyts in “Terzake”. “Ik vind dat nodig als je jongeren wil motiveren om toch nog te gaan leren.” Hij wil de examens concentreren in een beperkte periode, “met de klemtoon meer op leren dan op evalueren”.

Dat digitale leerplatformen als Smartschool vandaag met technische problemen kampten, wil volgens hem niet zeggen dat ze gecrasht zijn. "Er was wat vertraging, vooral omdat onze oproep tot preteaching bij ouders, leerkrachten en leerlingen zo'n groot succes is." 

"Ik heb begrepen dat het ook te wijten was aan het feit dat er veel is meegegeven voor de komende dagen en dat er hele grote bestanden werden gestreamd. Leerkrachten hebben van de voorbije weken gebruikgemaakt om lesinhouden met filmpjes, grafieken... zware bestanden tout court, te maken."

Meest gelezen