Zo maakt dit baasje zijn dove en bijna blinde hond 'zachtjes' wakker…

Misschien heeft u hem de afgelopen dagen wel zien passeren: een aandoenlijke video van een hond die doof en bijna blind is en door zijn baasje op de rustigst mogelijke manier gewekt wordt uit zijn slaap. Want dat was een vraag die Aiden Michael Mann uit Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, voortdurend kreeg, nadat hij asielhond Plum geadopteerd had. Plum heeft zowel een volledig auditieve als serieuze visuele beperking. Een dikke week geleden plaatste hij daarom op de populaire video-app TikTok een filmpje met zijn antwoord, een filmpje dat daar intussen bijna 55 miljoen keer bekeken werd. Ook op Instagram werd het filmpje al een half miljoen keer bekeken.

Aiden Michael Mann op nieuwswebsite BoredPanda: "In juli 2019 kwam Plum in mijn leven. Ze was toen 6 maanden oud en de liefste hond die je je kan voorstellen. Ik heb een aantal collega’s die asielhonden opvangen en ik zoek dan naar een thuis voor hen. Toen ze me voorstelden aan Plum, was ik onmiddellijk verloren en wilde ik haar zelf houden. Een moeilijke beslissing was het dus niet om voor Plum te kiezen. Ik wist dat ze, samen met mijn andere hond Lola, een warme thuis verdiende en recht had op een gelukkig bestaan."

Omdat Mann vaak de vraag kreeg hoe hij een dergelijke hond wakker maakte, zonder hem te veel te doen schrikken - Mann merkte bijvoorbeeld dat als hij haar aantikte, ze van schrik spontaan begon te plassen -, postte hij een filmpje op TikTok, nadat hij een manier gevonden had:

"Ik had nooit gedacht dat die video zoveel aandacht zou trekken. Ik kon niet geloven, toen ik mijn TikTokaccount opnieuw bekeek, dat de video viraal gegaan was."

"Het moeilijkste is om met haar te communiceren en haar te leren wat wel en wat niet kan. Want wat sowieso voor de ene hond werkt, werkt daarom niet voor de andere. Het is dus een verhaal met veel vallen en opstaan. Voor ons beiden welteverstaan. Maar intussen is ze wel de liefste en gelukkigste hond die je je kan voorstellen. Ze kent het huis nu, weet waar er iets staat en waar niet. En ze kan altijd terugvallen op mijn andere hond die haar steun en toeverlaat geworden is."

Het leerproces verloopt dus niet altijd van een leien dakje:

Meest gelezen