80 procent van Antwerpse bedrijven naar eigen zeggen klaar om weer open te gaan 

Meer dan 80 procent van de bedrijven in de provincie Antwerpen zijn klaar om opnieuw open te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van VOKA, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen. Volgens de bedrijven zelf hebben ze de nodige maatregelen genomen om dat op een veilige manier te doen. 

Uit de antwoorden van de bedrijven in de Antwerpse regio blijkt ook dat bijna de helft van de bedrijven verwacht dat ze dezelfde omzet zullen draaien als voor de coronacrisis. Bijna drie kwart van de bedrijven verwacht niet onmiddellijk financiële problemen. "De bedrijven zijn inderdaad voorzichtig positief", zegt Pieter Leuridan van VOKA Antwerpen. "Wij gaan ervan uit dat heel wat bedrijven erop rekenen dat een aantal uitgestelde bestellingen en investeringen na het opheffen van de maatregelen ingehaald zullen worden. Ook de steunmaatregelen lijken ervoor te zorgen dat de bedrijven deze periode zonder kleerscheuren kunnen doorkomen."

1 op de 6 bedrijven in onze provincie geeft wel aan dat ze wellicht mensen zullen moeten ontslaan, al is het nog niet duidelijk om hoeveel mensen het dan zou gaan.  

Meest gelezen