Comedian Michael Van Peel overleeft quarantaine dankzij CoRoma Sessions

Normaal was comedian Michael Van Peel nu volop aan het toeren met zijn nieuwe show. Maar alle try-outs en voorstellingen werden tot nu toe afgelast door de coronacrisis. Op de sociale media geeft hij daarom nu elke week geluidsopnames vrij van zijn eindejaarsconférences van de voorbije jaren. Die waren nog nooit te horen. "Ze waren ook nooit bedoeld voor het grote publiek", vertelde hij in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen.

"Half maart stond ik op het punt om te try-outen, maar die eerste voorstelling werd al geannuleerd en toen is de rest gevolgd", vertelt Michael Van Peel in "Start Je Dag". Om zijn fans het gevoel te geven tussen veel mensen in een zaal te zitten, besloot hij de CoRoma Sessions uit te zenden op sociale media: "De laatste voorstellingen van mijn eindejaarsconférences speelde ik traditioneel in de Roma in Antwerpen", legt Van Peel uit. "Ik vroeg dan mijn technici om de klank op te nemen en die zenden we nu uit. Het is dus echt opgenomen vanuit de zaal en hopelijk voel je dat ook."

Hij verontschuldigt zich wel meteen voor de kwaliteit van de klank: "Ja, het was dus nooit bedoeld om uit te zenden. Je hoort ook af en toe één van mijn techniekers een schunnige opmerking geven. Het is soms echt "crappy", maar we moeten het ermee doen", lacht hij.

Labrador

Van Peel heeft het wel lastig met de quarantaine: "Er zit een labrador in mijn hoofd die dringend moet uitgelaten worden en dat kan alleen op een podium. Mijn vrouw ziet af momenteel. Wij hebben dan wel geen kinderen, maar voor haar is er geen verschil." Klussen in huis ziet hij ook niet meer zitten: "Schilderen? Nog eens? Nee, dank u, één keer was genoeg."

Ik wil nog eens in een file staan!

Michael Van Peel

Van Peel staat dus te popelen om weer te kunnen optreden: "Na 2015 dacht ik dat het niet meer erger kon en toen kwam 2016, een echt rommeljaar. Dat wordt dit jaar ook weer in perspectief gezet", lacht hij. Maar een nieuwe eindejaarsconférence (hij is ermee gestopt na 2018, red.) moeten we niet meteen verwachten: "Ik heb het nu al gehad met dit jaar!" 

"Ik wil nog eens in een file staan", roept hij. "Nee, serieus, ik mis vooral dat menselijke contact. Ik wil mijn maten nog eens een goede knuffel geven en mijn moeder nog eens vastpakken, en met veel zat volk samen op een festival zitten."

Vanavond om 20 uur wordt een nieuwe aflevering van de CoRoma Sessions gelanceerd op Youtube. De eerste twee vind je alvast hieronder.

Meest gelezen