Eerste Limburgse coronapatiënt mag ziekenhuis in Gent verlaten: "Het is voor mij een heel belangrijke dag"

In het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent is de eerste Limburgse coronapatiënt ontslagen. Het was één van de patiënten uit Limburg die naar elders in het land werden overgebracht, omdat de ziekenhuizen in Limburg het grote aantal patiënten niet aankonden. Jean-Pierre Bellen is 52 en komt uit Borgloon. Vanmorgen is hij onder luid applaus uitgezwaaid in Gent.  

Jean-Pierre Bellen uit Borgloon kreeg vanmorgen luid applaus en een erehaag van ziekenhuispersoneel. Hij heeft een lange strijd tegen het coronavirus achter de rug. "Ik heb bange momenten gehad", vertelt hij. "Ook al zit je onder de narcose, toch besef je dat je dingen ziet die er niet zijn. Je kan het vergelijken met een nachtmerrie. Dat waren echt erge momenten."

Op 28 maart is hij ziek geworden. Hij kreeg koorts en ging met zijn vrouw naar het triagecentrum in Tongeren, maar daar stuurden ze hem weer naar huis. Drie dagen later belandde hij op de spoed van het Jessa Ziekenhuis, waar hij meteen aan de beademing moest.  Samen met twee andere Limburgers werd hij later naar het Jan Palfijnziekenhuis in Gent gebracht. Vandaag gaat het gelukkig beter met hem. "Ik voel me gezond," zegt Bellen, "zeker als je ziet vanwaar ik kom. Ik mag het ziekenhuis verlaten, dus het is voor mij een heel belangrijke dag. Ik ben vandaag gezond en gelukkig."

Meest gelezen