Emmanuele Contini/NurPhoto

"Eshop Antwerpen" groot succes: vooral seksspeeltjes, planten en afhaalmaaltijden populair

"Eshop Antwerpen", het platform van Antwerpse winkels met webshops, doet het beter dan verwacht. Op 1 maand tijd heeft de site al meer dan 20.000 bezoekers gehad. In totaal staan er 650 webwinkels op, allemaal met hun eigen aanbod. 

"We zijn verheugd met deze cijfers", klinkt het bij Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. "De omzetten zijn natuurlijk niet te vergelijken met die van een fysieke winkel,  maar als de handelaars dit kunnen aanhouden, kunnen ze wel hun vaste kosten compenseren. Dat is toch al iets."

Vermoedelijk begon de eenzaamheid wat toe te slaan bij de Antwerpenaren.

Nico Volckeryck (NSZ)

Naarmate de tijd in lockdown vordert, zoeken mensen blijkbaar naar andere benodigdheden. "De week na het begin van de lockdown, zagen we dat mensen vooral op zoek waren naar seksspeeltjes. Vermoedelijk begon de eenzaamheid wat toe te slaan bij de Antwerpenaren", lacht Volckeryck. "Maar nadien zagen we dat mensen vooral planten, bloemen en afhaalmaaltijden opzochten. Ook kleding begint steeds populairder te worden."

Meest gelezen