Familiebezoek in tuin van rusthuis in Kraainem

De bewoners van het woonzorgcentrum Atrium in Kraainem kunnen in de tuin bezoek ontvangen. Maar wel met de nodige afstand natuurlijk. De tuin van het woonzorgcentrum zal af en toe opengesteld worden zodat bewoners daar op afstand met hun familie kunnen praten. Maar dat kan alleen op afspraak.  

Het woonzorgcentrum Atrium in Kraainem is een eerder klein, huiselijk rusthuis. "Net daarom vinden we het zo belangrijk dat we ontmoetingen kunnen organiseren tussen bewoners en familieleden", zegt directeur Kathy Huybrechts. "Bezoekers kunnen op afspraak in de tuin en daar kunnen ze dan praten met de bewoners, of ze kunnen roepen en zwaaien naar mekaar. We plaatsen nadarhekkens zodat er voldoende afstand is tussen bewoners en bezoekers. Er mag ook telkens maar één bezoeker binnen in de tuin."

Alleen op afspraak

Donderdag houden ze een tuinmoment in Atrium in Kraainem. "Het wordt 23 graden, dus we hebben de beste dag uitgekozen", zegt Kathy Huybrechts. "Familieleden moeten wel op voorhand een afspraak maken met de ergotherapeut. Die maakt dan een uurschema op, zodat niemand nodeloos in de tuin zit te wachten op bezoek." 

Meest gelezen