Locus

Gierzwaluwen van woonzorgcentrum verhuizen mee naar nieuw gebouw

In Langemark-Poelkapelle proberen ze een kolonie gierzwaluwen van het oude woonzorgcentrum, waar ze nestjes maken, naar het nieuwe gebouw te lokken. Het oude gedeelte wordt namelijk binnenkort afgebroken.

De gierzwaluwen moeten verhuizen, omdat het oude gebouw waar ze nu zitten, binnenkort wordt afgebroken. De gierzwaluw is een beschermde diersoort en daarom wil de gemeente Langemark-Poelkapelle er alles aan doen om een veilige broedplaats te creëren voor die vogels. 

“Onze technische dienst heeft al 25 nestkastjes gemaakt”, zegt schepen van Natuur Peter Vantomme (N-VA). “Momenteel zijn die opgehangen aan het nieuwe woonzorgcentrum. Om de vogels naar het nieuwe gedeelte te lokken, is er een audiosysteem ingebouwd met het gezang van de gierzwaluw."

Meest gelezen