Sofie Silbermann

KLAAR tijdelijk met interactieve oefeningen

KLAAR biedt vanaf deze week tijdelijk ook interactieve oefeningen aan bij haar wekelijkse nieuwsvideo’s op maat van jongeren. Zo wil VRT NWS leerkrachten blijven ondersteunen bij het lesgeven op afstand. 

KLAAR is het onderwijsformat van VRT NWS voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Elke week biedt KLAAR enkele video’s aan die de actualiteit duiden of dieper ingaan op de leefwereld van jongeren. Vanaf deze week worden aan bepaalde items tijdelijk ook een reeks interactieve oefeningen gekoppeld, zodat leerkrachten kant-en-klare opdrachten ter beschikking hebben die ze kunnen delen met hun leerlingen.

Deze tijdelijke uitbreiding is het resultaat van een test die werd uitgevoerd voor de paasvakantie, samen met Het Archief voor Onderwijs van meemoo en BookWidgets, dat het platform aanbiedt voor deze interactieve oefeningen. Dit gebeurde onder de vleugels van VRT Sandbox, die samenwerking en uitwisseling van kennis ondersteunt tussen VRT en startups in tijdelijke projecten. Uit die test blijkt dat heel wat leerkrachten deze formule kunnen smaken. 

Zelf gebruiken?

Wil je als leerkracht zelf gebruikmaken van KLAAR en de interactieve oefeningen? Je kan KLAAR vinden op Het Archief voor Onderwijs, een handige website voor leerkrachten met een lerarenkaart. Onder de noemer 'Uitgeklaard' worden op die plek ook collecties met achtergrondinformatie over KLAAR-items aangelegd. Of klik hier om toegang te krijgen tot BookWidgets, waar je nu tijdelijk een gratis account kunt aanmaken.

Al het educatief materiaal van VRT vind je bovendien terug op een speciale pagina op het digitale platform VRT NU

Meest gelezen