Marianne Faithfull stelt het wel.

Zangeres en coronapatiënte Marianne Faithfull mag ziekenhuis verlaten: "Jullie hebben mijn leven gered"

De Britse zangeres Marianne Faithfull is ontslagen uit het ziekenhuis waar ze 22 dagen geleden opgenomen werd met het coronavirus. Dat heeft haar management via Twitter bekendgemaakt. Faithfull bedankt de Britse gezondheidszorg NHS (National Health Service) die "zonder enige twijfel haar leven redde". 

De 73-jarige Faithfull zal de komende tijd thuis in Londen verder herstellen. Begin april werd bekend dat ze in een ziekenhuis in Londen was opgenomen, nadat ze positief had getest op het coronavirus. Er werd ook een longontsteking bij haar vastgesteld. Haar management liet toen weten dat ze stabiel was en op de behandeling reageerde.

Marianne Faithfull is een van de iconen van de jaren zestig. Ze was amper 17 toen haar carrière startte met het nummer "As tears go by", geschreven door Mick Jagger en Keith Richards van de Rolling Stones. Een van haar bekendste hits in ons land is "The ballad of Lucy Jordan". Haar laatste album dateert van 2018, "Negative capability". In 2006 overwon de zangeres borstkanker. 

Meest gelezen